9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCNN cere eliberarea unui jurnalist capturat în Ucraina

CNN cere eliberarea unui jurnalist capturat în Ucraina

Postul de televiziune CNN cere eliberarea unui jurnalist ucrainean independent, colaborator al postului american, care a fost capturat de separatiştii proruși în urmă cu două zile în zona de est a Ucrainei.

Potrivit Mediafax, postul de televiziune a precizat că nu a comunicat incidentul până acum pentru că a sperat că reporterul va fi eliberat, însă eforturile depuse în acest sens au eşuat.

Astfel, CNN a anunţat oficial capturarea lui Anton Skiba şi a cerut ca jurnalistul să fie eliberat imediat.

"Suntem foarte îngrijoraţi pentru securitatea tuturor jurnaliştilor", a declarat Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

"Răpirile de jurnalişti şi alte încălcări ale libertăţii presei se desfăşoară în ritm alarmant în estul Ucrainei", a declarat Nina Ognianova, de la Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor, cu sediul la New York, mai arată sursa citată.

"Îndemnăm părţile aflate în conflict să-i elibereze imediat pe toţi jurnaliştii deţinuţi şi arestaţi", a adăugat ea.

Luptele între loialişti şi rebelii proruşi s-au intensificat în ultimele zile în Ucraina, în timp ce mulţi acuză Moscova că este direct implicată în lupte.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă