15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCoaliția condusă de Arabia Saudită a bombardat obiective din capitala Yemenului

Coaliția condusă de Arabia Saudită a bombardat obiective din capitala Yemenului

Avioane de luptă ale coaliției arabe au lovit obiective militare din capitala Yemenului, Sanaa, potrivit locuitorilor, în cursul zilei de luni, informează Reuters citată de Agerpres.

Pe de altă parte, acordul de încetare a focului, pe durata a două zile, marcate de lupte grele, este pe cale să expire.

Raidurile de luni au lovit baze militare situate pe un munte, lângă capitala Sanaa. Forța exploziilor a zguduit clădiri în mai multe cartiere ale orașului. 

Sanaa, capitala Yemenului, este controlată de mișcarea houthi aliată Iranului care încă deține teritorii vaste în țară, în ciuda unei campanii militare de aproape 20 de luni a coaliției conduse de Arabia Saudită vizând restabilirea guvernului exilat al Yemenului. 
    
Un armistițiu de 48 de ore, anunțat de Arabia Saudită și care în mare parte nu a reușit să oprească luptele la nivel național, urmează să expire luni la prânz (9:00 GMT). 
    
Violența a pus sub semnul întrebării o propunere de pace a ONU ca houthi să părăsească principalele orașe ale Yemenului și facțiunile în conflict să formeze un guvern de unitate națională.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă