13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCoaliția pro-europeană se răzgândește cu privire la noul premier. De ce a...

Coaliția pro-europeană se răzgândește cu privire la noul premier. De ce a fost retrasă Maia Sandu

Partidul Liberal-Democrat din Republica Moldova l-a propus, luni după-amiază, pe Valeriu Streleţ pentru funcţia de prim-ministru. Formațiunea politică a renunțat la candidatura Maiei Sandu din cauza disensiunilor cu Partidul Democrat (PDM) şi Partidul Liberal (PLM), informează Mediafax.

Astfel, candidatura Maiei Sandu nu a fost acceptată de PDM şi de PLM, astfel că PLDM l-a propus pentru funcţia de premier pe deputatul Valeriu Streleţ, potrivit unor surse citate de Jurnal de Chişinău.

Maia Sandu, propusă acum câteva zile de Partidul Liberal-Democrat pentru funcţia de premier al Republicii Moldova, recomandase o serie de măsuri pentru combaterea crizei economico-financiare şi ceruse un “partener de încredere” la conducerea Băncii centrale.

Potrivit presei de la Chişinău, Maia Sandu ar fi condiţionat preluarea funcţiei de prim-ministru de înlocuirea conducerii Băncii Naţionale şi a Procuraturii Generale a Republicii Moldova.

Săptămâna trecută, Partidul Democrat o invitase pe Maia Sandu la sediul partidului, însă aceasta nu a mers, lucru care semnala disensiuni în cadrul coaliţiei de guvernământ.

Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal din Republica Moldova au semnat săptămâna trecută un acord pentru formarea unei noi coaliţii – Alianţa pentru Integrare Europeană 3.

Actualul Guvern moldovean, susţinut în Parlament de comunişti, este condus, interimar, de Natalia Gherman, după ce premierul Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia pe 12 iunie, pe fondul unei anchete privind presupusa falsificare a unei diplome de studii.

 

 

Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...
Ultima oră
Pe aceeași temă