12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCoaliția prooccidentală din Ucraina poate amenda Constituția

Coaliția prooccidentală din Ucraina poate amenda Constituția

Coaliția proocidentală, formată din cinci partide, care a obținut victoria în alegerile din Ucraina, poate să amendeze Constituția, întrucât deține suficiente voturi, relatează AFP, conform Mediafax.

Pentru prima dată de la proclamarea independenţei Ucrainei, în 1991, "noua majoritate va număra 300" din cele 450 de mandate, adică o majoritate "constituţională", a anunţat premierul în exerciţiu Arseni Iaţeniuk într-o reuniune în Parlament transmisă de televiziuni în direct.

Acordul de coaliţie, negociat după alegerile legislative de la 26 octombrie, a fost parafat de către cele cinci partide în noaptea de joi spre vineri şi va fi semnat în mod oficial în prima şedinţă a noului Parlament, prevăzută la 27 noiembrie, a anunţat vicepremierul Volodimir Groisman.

Iaţeniuk, care urmează să fie menţinut în funcţia de premier, a insistat de asemenea asupra necesităţii de a "forma de urgenţă" un nou Guvern.

"Lucrăm la programul noului Guvern", a adăugat el.

Coaliţia este alcătuită din mişcarea prezidenţială Blocul Petro Poroşenko, Frontul Popular al lui Iaţeniuk, partidul Samopomici care include activişti din societatea civilă, Batkivşcina fostului premier Iulia Timoşenko şi Partidul Radical al populistului Oleg Liaşko.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă