16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialColegii lui Jeremy Clarkson ar putea renunţa la emisiunea "Top Gear"

Colegii lui Jeremy Clarkson ar putea renunţa la emisiunea “Top Gear”

James May şi Richard Hammond ar putea renunţa la prezentarea show-ului BBC “Top Gear”, după ce postul britanic a încetat colaborarea cu Jeremy Clarkson, informează Mediafax.

Citește și: BBC nu va reînnoi contractul lui Jeremy Clarkson pentru “Top Gear”

Astfel, James May a declarat, joi, că este pregătit să revină “la viaţa normală”, sugerând că el şi colegul său, Richard Hammond, se pregătesc să renunţe la realizarea show-ului de succes difuzat de postul TV britanic BBC 2, potrivit dailymail.co.uk.

“S-ar putea să vreau să fac ceva complet diferit cu viaţa mea, sunt destul de bătrân acum. S-ar putea să fac ceva ce nu are legătură cu maşinile, mi-am dorit mereu să fiu învăţător”, a declarat James May, care a precizat că nu a vorbit cu Jeremy Clarkson după ce acesta a fost concediat miercuri, şi părând să confirme speculaţiile potrivit cărora va părăsi emisiunea “Top Gear”.

Citește și: Prezentatorul Jeremy Clarkson ar putea fi înlocuit de o femeie la ”Top Gear”

“Am ştiut toţi trei că nu va dura pentru totdeauna”, a spus James May.

Solidaritatea faţă de Jeremy Clarkson vine după ce o sursă a publicaţiei Daily Mail a declarat că Andy Wilman, producătorul executiv care a creat emisiunea “Top Gear” împreună cu Clarkson, şi Richard Hammond vor refuza să realizeze noi episoade ale emisiunii fără prezenţa vedetei Jeremy Clarkson.

James May a spus că nu se va întoarce “neapărat” la “Top Gear”.

“Am spus întotdeauna că în ziua în care se va termina pentru mine, va trebui să fiu mărinimos şi să zic «uite, a fost un noroc chior, acum să revenim la viaţa normală», iar acea zi pare că a venit. Am făcut emisiunea asta împreună timp de 12 ani. Este un moment foarte important din vieţile noastre, dar nimic nu durează pentru totdeauna. Am ştiut cu toţii că nu va dura o veşnicie. Ce nu ştiam era cum se va termina. Deci asta e, o să mă duc să mănânc nişte fasole şi să-mi văd de viaţă”, a declarat James May jurnaliştilor care l-au aşteptat joi în faţa casei sale.

May a catalogat decizia de concediere a lui Jeremy Clarkson ca fiind foarte dură. “Cred că au fost forţaţi să o facă”, a precizat vedeta britanică.

“Nu ştiu tot ce s-a întâmplat. Mulţi oameni fac tot felul de judecăţi de valoare, dar nimeni nu ştie toată povestea şi nici eu nu o ştiu. Decizia abia a fost luată ieri, trebuie să stăm să ne gândim ce facem în continuare”, a mai declarat James May.

Radiodifuzorul public britanic (BBC) a anunţat, miercuri, că va renunţa la colaborarea cu Jeremy Clarkson, starul show-ului “Top Gear”, care a fost suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu un producător.

Contractul lui Jeremy Clarkson cu BBC nu va fi reînnoit, a declarat Tony Hall, directorul general al corporaţiei britanice de media.

Tony Hall a spus că nu a luat cu uşurinţă această decizie, precizând însă că “a fost depăşită o limită” şi acest lucru nu poate fi “trecut cu vederea”.

Potrivit materialului publicat pe bbc.com, radiodifuzorul public britanic are o serie de reguli stricte privind modul în care trebuie să se comporte angajaţii săi, iar agresivitatea verbală şi violenţa fizică nu este permisă pentru niciunul dintre membrii staff-ului său.

În acelaşi material se mai spune că Jeremy Clarkson este unul dintre starurile BBC foarte apreciate de telespectatori, iar corporaţia chiar nu a dorit să renunţe la colaborarea cu acesta, însă Clarkson primise deja – înainte de altercaţia cu producătorul Oisin Tymon, care a dus la suspendarea sa – un avertisment final privind comportamentul său.

Potrivit bbc.com, este de aşteptat ca show-ul “Top Gear”, unul dintre cele mai apreciate şi populare programe difuzate în Marea Britanie, la televiziunea BBC Two, să continue şi fără Jeremy Clarkson.

Nu a fost încă stabilit dacă James May şi Richard Hammond, coprezentatori ai “Top Gear” alături de Jeremy Clarkson, vor continua să realizeze această emisiune. La fel ca şi în cazul lui Clarkson, contractele lui James May şi Richard Hammond cu BBC s-au încheiat şi trebuie renegociate.

Între timp, unul dintre potenţialii înlocuitori ai lui Jeremy Clarkson, Chris Evans, a negat speculaţiile apărute în presa britanică în acest sens.

Pe de altă parte, potrivit bbc.com, este de aşteptat ca pentru Jeremy Clarkson să fie declanşat un adevărat război al ofertelor din partea altor televiziuni, având în vedere că acesta nu mai este sub un contract cu BBC.

Lansat în 1977, show-ul “Top Gear” a început să fie difuzat în actualul format în anul 2002. “Top Gear” este unul dintre cele mai profitabile programe ale BBC, aducând venituri de aproximativ 50 de milioane de lire sterline pe an radiodifuzorului public britanic, conform bbc.com.

“Top Gear” are o audienţă de aproximativ 350 de milioane de telespectatori la nivel mondial şi are 3 milioane de abonaţi la canalul dedicat pe platforma YouTube. Totodată, revista Top Gear are un tiraj de 1,7 milioane de copii la nivel mondial, conform bbc.com.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă