9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialComandantul parașutiștilor ruși din Siria a fost ucis în circumstanțe necunoscute. Incidentul...

Comandantul parașutiștilor ruși din Siria a fost ucis în circumstanțe necunoscute. Incidentul a fost anunțat de ruși abia după înmormântare

Comandantul batalionului de parașutiști trimis de Rusia în Siria, maiorul Sanal Sancirov, a fost ucis în Siria și a fost deja înhumat în regiunea sa natală – Kalmîkia, informează luni Agerpres.

Kalmîkia este o republică autonomă a Rusiei situată la Marea Caspică.

Moartea maiorului Sanal Sancirov s-a produs la data de 13 decembrie, anunță luni postul de radio Eho Moskvî, citând portalul Meduza.

Incidentul legat de comandantul batalionului de parașutiști apare în contextul în care administrația de la Moscova păstrează secrete detaliile privind implicarea trupelor sale în operațiunile de la sol în Siria.

Circumstanțele morții ofițerului rus rămân necunoscute, iar Ministerul Apărării de la Moscova s-a abținut de la orice comentariu.

Informația despre funeraliile ofițerului ucis în Siria a fost confirmată de administrația localității Yașkul din Kalmîkia, localitatea de baștină a acestuia.

Primele informații cu privire la moartea comandantului parașutiștilor ruși în Siria au apărut încă în data de 12 decembrie în rețeaua de socializare “VKontakte”, dar Ministerul Apărării rus nu a dorit să facă lumină în acest caz.

Maiorul Sancirov a servit în unitatea militară 74.507, Brigada de desant 56, care staționează în mod permanent la baza din orașul Kamâșin, regiunea Volgograd.

La ora actuală, Moscova a recunoscut oficial moartea a 26 de militari ai săi în campania din Siria, începută la sfârșitul lunii septembrie 2015, între care două asistente medicale decedate în urma unor tiruri la Alep.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă