11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialComemorarea fondatorului comunismului de la Phenian va fi marcată de un proiect...

Comemorarea fondatorului comunismului de la Phenian va fi marcată de un proiect rezidenţial ambiţios. Kim Jong-un: Este voinţa poporului de a apăra socialismul

Liderul nord-coreean nu se dezminte şi a ordonat finalizarea "cu orice preţ" a unui proiect rezidențial din Phenian, cu ocazia aniversării bunicului său, Kim Ir-sen (foto), transmite agenția sud-coreeană de presă Yonhap.

Kim Jong-un a vizitat şantierul înaintea Zilei Soarelui, adică ziua de naștere a fondatorului regimului comunist de la Phenian, Kim Ir-sen, a informat, joi, agenția de știri nord-coreeană KCNA, preluată de Yonhap. Kim a făcut apel la constructori să respecte termenul, pentru a demonstra voința țării de a apăra socialismul, adaugă sursa citată.

Site-ul de internet Minjok Tongshin, pro-Phenian, cu sediul în SUA, aprecia că pentru proiectul rezidențial respectiv s-au cheltuit aproximativ 2,8 milioane de dolari. Este vorba de mai mulți zgârie-nori, pe o suprafață de aproximativ 900.000 de metri pătrați, cu un total de 4800 de locuințe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă