11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialComisie disciplinară a CIO, sesizată în cazul celor patru înotători americani

Comisie disciplinară a CIO, sesizată în cazul celor patru înotători americani

O comisie disciplinară a Comitetului Internațional Olimpic (CIO) a fost sesizată în cazul falsei agresiuni a celor patru înotători americani, între care Ryan Lochte, a anunțat vineri forul internațional, citat de AFP, via Agerpres.

Ryan Lochte, multiplu medaliat olimpic, a afirmat că a fost agresat împreună cu trei coechipieri cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Rio, o mărturie care s-a dovedit însă falsă.
 
"CIO a numit o comisie disciplinară responsabilă să examineze cazurile celor patru înotători americani", a precizat un purtător de cuvânt al CIO.
 
"Membrii acestei comisii, care au posibilitatea de a-i audia pe înotători, vor constata dacă există elementele adoptării unor sancțiuni", a mai spus purtătorul de cuvânt.
 
Comisia va fi prezidată de elvețianul Denis Oswald, membru CIO din 1991 și avocat de profesie.
 
Cei patru înotători olimpici americani care s-au declarat victimele unui jaf nocturn, duminica trecută la Rio de Janeiro, nu au spus adevărul în privința incidentului, a confirmat poliția braziliană, dar și Comitetul Olimpic din SUA, care și-a cerut scuze pentru comportamentul sportivilor săi.
 
"Sportivii nu au fost victimele unui furt", a declarat șeful poliției civile din Rio, Fernando Veloso, nici jefuiți de falși polițiști, însă au avut o altercație cu un agent de pază într-o benzinărie, în care americanii, aflați sub influența alcoolului, au vandalizat toaletele.
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă