3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialCompania imobiliară a familiei lui Jared Kushner, în căutare de investitori chinezi...

Compania imobiliară a familiei lui Jared Kushner, în căutare de investitori chinezi printr-un program de vize

Compania imobiliară a familiei lui Jared Kushner, ginere și consilier al președintelui american Donald Trump, încearcă să atragă investiții chineze pentru un proiect propriu prin intermediul unui program de vize controversat al guvernului federal, transmite duminică AFP, citând presa americană, informează Agerpres.

Sora lui Jared Kushner, Nicole Kushner Meyer, s-a aflat sâmbătă la Beijing pentru a solicita investiții de 150 milioane de dolari pentru un nou proiect imobiliar de apartamente de lux în New Jersey. Jared Kushner, soțul Ivankăi Trump, fiica cea mare a lui Donald Trump, și consilier de rang înalt al socrului său, a demisionat de la conducerea Kushner Companies în ianuarie.

Conform presei americane, Kushner Companies încearcă să atragă cetățeni chinezi cu resurse financiare printr-un program american controversat de vize pentru investitori denumit EB-5. Acesta permite obținerea unui permis de rezident permanent — ''green card'' — în schimbul unor investiții de minimum 500.000 de dolari într-o firmă din SUA, care trebuie să creeze cel puțin zece locuri de muncă în țară.

Potrivit New York Times, compania imobiliară ''își scoate în evidență relațiile cu dl Kushner pentru a-i atrage pe investitori'', peste 100 dintre aceștia fiind prezenți la hotelul Ritz-Carlton din Beijing, unde dna Meyer le-a explicat că proiectul 'înseamnă mult pentru mine și pentru toată familia mea', menționând fostul post deținut de fratele său la președinția Kushner Companies.

Aceasta urmează să-și promoveze proiectul imobiliar duminică la Shanghai, iar săptămâna viitoare la Shenzhen și Canton, conform site-ului organizatorului, agenția chineză de emigrare QWOS. Programul EB-5, creat în 1990 în scopul stimulării creșterii economiei, este criticat de vocile care acuză ''vânzarea'' de ''green card-uri'' pe această cale. În 2014, aproape 90% din beneficiarii permiselor de rezidenți acordate prin acest program au fost cetățeni chinezi.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă