19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCompaniile aeriene vor să cunoască riscurile din timpul zborurilor, după doborârea avionului...

Companiile aeriene vor să cunoască riscurile din timpul zborurilor, după doborârea avionului MH 17 în estul Ucrainei

Reprezentanții companiilor aeriene au cerut Organizației Națiunilor Unite informații cu privire la riscurile potențiale din timpul zborurilor prin zonele de conflict. În plus, companiile aeriene au cerut și reglementarea folosirii armelor antiaeriene.

Prăbuşirea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, doborât de o rachetă în estul Ucrainei, a precipitat o reuniune a oficialilor din domeniul transportului aerian sub egida Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO), scrie Mediafax.

"Zborul MH17 a punctat, posibil, o defecţiune în sistemul" securităţii aeriene, a afirmat Tony Tyler, directorul general al Asociaţiei Internaţionale pentru Transport Aerian (IATA).

"Avioanele civile sunt vehicule paşnice şi nu ar trebui să fie niciodată ţinta armelor de război", a subliniat Tyler, declarându-se "convins" că guvernele ar putea "găsi mijloace pentru a lărgi cadrul legal internaţional", în scopul de a proteja transportul aerian.

"Nu există nicio lege sau convenţie care să impună statelor obligaţia de a gestiona proiectarea, fabricarea şi amplasarea armelor antiaeriene", în timp ce convenţii pentru armament nuclear şi biologic există, a adăugat Tyler, potrivit Mediafax.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Prăbuşirea MH17, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a soldat cu 298 de morţi.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă