20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCompromisul Poloniei în privinţa refugiaţilor

Compromisul Poloniei în privinţa refugiaţilor

Polonia este dispusă să accepte 7.000 de refugiaţi, în cadrul schemei europene de relocare a migranţilor, dacă aceştia sunt verificaţi cu atenţie şi dacă vor să locuiască în stat, dar se îndoieşte că există suficienţi oameni care să îndeplinească aceste condiţii, în timp ce Austria înăspreşte şi mai mult regulile pentru cei care vor să se stabilească în ţară, relatează Ekhatimerini, potrivit Agerpres.

Ministrul polonez de externe a explicat, într-o intervenţie la postul de televiziune TVP Info, că Varşovia va analiza dosarele refugiaţilor a căror identitate poate fi verificată, care nu prezintă nicio ameninţare la adresa securităţii şi care au cerut să vină în Polonia.

După atentatele de la Bruxelles, de săptămâna trecută, premierul polonez Beata Szydlo a declarat că ea nu întrevede nicio posibilitate pentru acceptarea migranţilor. Declaraţia a fost interpretată ca o respingere a cotei de refugiaţi convenite în septembrie.

Între timp, Austria a anunţat miercuri că, de la mijlocul lunii mai, va accepta numai cererile de azil ale migranţilor aflaţi în situaţii excepţionale – de exemplu dacă o persoană se confruntă cu ameninţări în ţările învecinate pe care le-a tranzitat.

Austria a anunţat că va accepta maxim 37.500 de cereri de azil anul acesta, după ce a primit circa 90.000 în 2015. Ministrul de interne Johanna Mikl-Leitner a precizat că 14.000 de cereri au fost depuse până la sfârşitul lunii martie. 

Cele mai citite

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă