6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCondoleanțe din partea lui Papa Francisc pentru familia Foley

Condoleanțe din partea lui Papa Francisc pentru familia Foley

Familia jurnalistului american decapitat de către jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI), James Foley, a primit un telefon din partea Papei Francisc, acesta prezentându-și condoleanțele pentru pierderea suferită, scrie Mediafax, care citează contul de Tweeter al unui preto apropiat de familia americană.

SI a difuzat marţi o înregistrare video în care prezintă decapitarea lui James Foley, în vârstă de 40 de ani, răpit în Siria la sfârşitul lui 2012, şi ameninţă că vor mai ucide un jurnalist ca represalii la atacurile aeriene americane în Irak.

"Papa Francisc a sunat familia lui #JamesFoley în această după-amiază la reşedinţa de la New Hampshire. Familia era emoţionată şi recunoscătoare", a scris părintele James Martin, un preot iezuit apropiat de familia Foley.

Un oficial de la Vatican "mi-a dat permisiunea de împărtăşi vestea. Fie ca #JamesFoley să se odihnească în pace", a adăugat el, potrivit Mediafax.

Reporter experimentat, James Foley a acoperit conflictul din Libia după care a mers în Siria, unde a relatat despre protestele faţă de regimul lui Bashar al-Assad pentru site-ul de ştiri GlobalPost, Agenţia France-Presse şi altele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă