11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialConfruntările armate în Ucraina continuă: Inamicii folosesc TUNURI de artilerie

Confruntările armate în Ucraina continuă: Inamicii folosesc TUNURI de artilerie

Un militar ucrainean a murit, iar alţi 12 au fost răniţi în confruntări cu insurgenţi separatişti produse în ultimele 24 de ore, în estul Ucrainei, informează Mediafax.

“Inamicii folosesc tunuri de artilerie pentru a ataca zone populate aflate la distanţe mari de linia de contact”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, potrivit Reuters.

Citește și: Noi confruntări armate în Ucraina. În lupte este utilizat ARMAMENT GREU

Confruntări între serviciile de securitate şi insurgenţii proruşi au avut loc în ultimele 24 de ore în zona aeroportului din Doneţk, precum şi în satele Iasnogorodivka, Pervomaisk şi Gorlivka.

Insurgenţii separatişti au comunicat că “un civil” a fost ucis în bombardamente ale armatei ucrainene produse în cartierul Kuibişevski din Doneţk.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până în prezent cu cel puţin 6.400 de morţi.

Cele mai citite

1 august devine Ziua naţională a Salvamont România

Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă de instituire a Zilei Naționale a Salvamont România, care va fi sărbătorită în...

BREAKING NEWS. Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA să conducă finala Europa League dintre Atalanta Bergamo și Bayer Leverkusen, care va avea loc...

SUA consideră că Putin este „disperat” după ce l-a demis pe ministrul Apărării

Statele Unite(SUA) consideră că demiterea ministrului rus al apărării arată că preşedintele Vladimir Putin este "disperat" în faţa costurilor războiului din Ucraina, a afirmat...
Ultima oră
Pe aceeași temă