13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialConsilierul lui Putin: Rusia nu va sancționa companiile străine

Consilierul lui Putin: Rusia nu va sancționa companiile străine

Rusia nu pregăteşte măsuri pentru a pedepsi companiile străine ca răspuns la sancţiunile occidentale în contextul crizei din Ucraina, a declarat consilierul economic al preşedintelui rus Vladimir Putin, Andrei Belousov, informează Mediafax.

Rusia resimte impactul recomandărilor transmise de statele occidentale companiilor şi băncilor de a anula sau de a refuza acordarea de finanţare pentru proiecte în ţară, a spus Belousov într-un interviu acordat contidianului austriac Die Presse, citat de Reuters.

"Am observat nervozitate, mai puţin la companiile ruseşti şi mai mult la companiile străine care lucrează în Rusia. Dar putem spune deschis că la acest moment nu pregătim contramăsuri", a afirmat el.

Consilierul preşedintelui a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că în cazul adoptării unor noi sancţiuni care să restricţioneze comerţul exterior al Rusiei, Moscova ar putea deschide procese la Organziaţia Mondială a Comerţului.

Întrebat de către publicaţia austriacă despre această posibilitate, Belousov a declarat că nu înseamnă că se va recurge automat la acest procedeu.

"Sper ca Europa să nu comită prostia unor noi sancţiuni", a afirmat el.

Sancţiunile occidentale au determinat liderii Rusiei să încerce legături politice şi economice mai strânse cu Asia şi China, a spus consilierul lui Putin.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă