10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialConvoi militar al NATO, vizat de un atac cu BOMBĂ: Cel puţin...

Convoi militar al NATO, vizat de un atac cu BOMBĂ: Cel puţin 17 persoane au fost rănite

Cel puţin 17 persoane au fost rănite într-un atac cu bombă asupra unui convoi militar NATO, în Afganistan, informează Mediafax.

Circulaţia a fost întreruptă pe ruta unde a avut loc atentatul. Potrivit martorilor, autovehiculele militare NATO au fost distruse, iar trupele au acordat primele ajutoare militarilor răniţi.

Impactul exploziei a fost uriaş şi asurzitor, provocând un nor uriaş de fum în aer.

Explozia a avut loc într-o zonă comercială aglomerată. Şeful poliţiei din Kabul a declarat că printre victime se află cetăţeni străini şi afgani. “Până în momentul de faţă, 17 persoane au fost rănite, printre acestea se numără o femeie şi trei copii care au fost spitalizaţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Mohammad Ismail Kauasi. Cinci dintre victime se află într-o stare gravă, a adăugat el.

Este cel de-al doilea atac cu bombă care are loc în Kabul de la începutul Ramadanului. Săptămâna trecută, o maşină echipată cu bombă a fost trimisă de talibani în clădirea Parlamentului afgan în timp ce se vota alegerea unui nou ministru al Apărării.

Cele mai multe trupe NATO au părăsit teritoriul afgan în 2014, după încheierea misiunii, şi doar o mică grupare a mai rămas în zonă pentru a antrena forţele afgane. Câteva trupe ale armatei americane încă se luptă cu revoltele talibanilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă