16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCOP21: Papa Francisc a cerut SOLIDARITATE pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice

COP21: Papa Francisc a cerut SOLIDARITATE pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice

Papa Francisc a făcut apel la solidaritate cu oamenii “cei mai vulnerabili” la problemele climatice, informează France Presse, citată de Agerpres.

Papa Francisc a salutat duminică adoptarea de către 195 de țări, sâmbătă, la Paris, a unui acord fără precedent de luptă împotriva încălzirii globale și a făcut apel de a se acorda atenție celor “mai vulnerabili”, afectați mai mult de dezastrele climatice.

“Conferința climatică abia s-a încheiat la Paris printr-un acord pe care mulți îl califică drept istoric”, a spus Jorge Bergoglio în timpul rugăciunii ‘Angelus’ din Piața San Pietro.

“Aplicarea sa va necesita un angajament unanim și o implicare generoasă din partea tuturor”, a rostit papa Francisc.

Sanctitatea Sa a dorit să fie garantat acest cadru și să se acorde o atenție particulară viitorului “populațiilor cele mai vulnerabile”.

“Îndemn comunitatea internațională în totalitatea sa să continue cu atenție drumul început, în sensul unei solidarități, care să devină din ce în ce mai activă”, a spus Suveranul Pontif.

Duminica trecută, papa Francisc făcuse apel la participanții la summit-ul COP21 să dea dovadă de curaj și să adopte decizii importante pentru generațiile viitoare.

“Ce fel de lume vrem să oferim celor care vor veni după noi, copiilor care cresc”, a întrebat Papa Francisc, revenind la conținutul enciclicei sale asupra mediului publicată în primavara acestui an și intitulată “Laudado si”.

“Pentru binele casei comune, noi toți și generațiile viitoare, toate eforturile ar trebui să fie întreprinse la Paris pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice, și, în același timp, pentru lupta împotriva sărăciei și pentru a face să sporească demnitatea umană. Ambele opțiuni merg împreună”, a insistat Suveranul Pontif.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă