16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCordon sanitar în jurul focarului de Ebola

Cordon sanitar în jurul focarului de Ebola

Guineea, Sierra Leone şi Liberia vor impune un cordon sanitar în jurul epicentrului epidemiei, o zonă situată la frontiera lor comună, a anunţat vineri un oficial de rang înalt la încheierea unui summit regional organizat la Conakry, relatează AFP, citată de Mediafax.

Preşedinţii din Guineea, Alpha Condé, Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, şi Liberia, Ellen Johnson Sirleaf, au decis "să se concentreze pe regiunile frontaliere unde se află peste 70 la sută din epidemia" care a provocat peste 700 de morţi de la începutul anului, a declarat Hadja Saran Daraba, secretar executiv al Uniunii fluviului Mano, ce regrupează aceste ţări, alături de Coasta de Fildeş.

"Aceste zone vor fi izolate de poliţie şi armată. Populaţia din zonele izolate va primi susţinere materială", a precizat ea în faţa presei la încheierea acestui summit la care au participat, de asemenea, ministrul ivorian al Sănătăţii Raymonde Goudou Coffie şi directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan.

Chan le-a mulţumit liderilor celor trei ţări "pentru hotărârea lor de a acţiona în comun pentru a trata cu prioritate această zonă".

"Frontiera comună este o zonă care reprezintă 70 la sută din cazurile de Ebola şi aceste cazuri se răspândesc în alte oraşe din cele trei ţări", a confirmat ea.

Potrivit lui Daraba, "serviciile de sănătate din aceste zone vor fi consolidate pentru ca tratamentul, depistarea şi urmărirea contactelor să poată fi realizată eficient".

El a decis să "furnizeze personalului sanitar stimulente, tratamente şi protecţie pentru a se întoarce la muncă", a adăugat ea.

Cele mai citite

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

Asociaţia Energia Inteligentă: Furtuna geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice

O furtună geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice sau chiar pentru comunităţile care s-ar baza exclusiv pe energie electrică, arată...

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...
Ultima oră
Pe aceeași temă