15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialKim Jong-Un a ordonat 15 execuţii în acest an. Cine au fost...

Kim Jong-Un a ordonat 15 execuţii în acest an. Cine au fost victimele dictatorului din Coreea de Nord

Kim Jong-un, liderul regimului stalinist din Coreea de Nord, a ordonat executarea a 15 oameni anul acesta, inclusiv a unor oficiali de rang înalt suspectaţi de trădare, anunţă serviciile de informaţii sud-coreene, relatează Mediafax

Serviciilor secrete de la Seul au precizat că execuţiile din Coreea de Nord au fost efectuate prin împuşcare, pentru presupuse acuzaţii de spionaj, transmite BBC News. 

Astfel, unul dintre oficialii executaţi în februarie, a refuzat construirea unei clădiri în formă de floare, care ar fi urmat să poarte numele bunicului său. De asemenea, printre persoanele executate s-au numărat doi secretari de stat care ceruseră modificarea unor politici ale preşedintelui Kim Jong-Un şi patru membri ai unei orchestre.

Kim Jong-Un a ordonat executarea propriului unchi, acuzat de trădare, în anul 2013. Într-o anumită perioadă, Chang Song-thaek, unchiul executat, fusese considerat mentorul lui Kim Jong-Un.

Un alt oficial cu rang de ministru secretar de stat a fost şi el executat pentru că nu a fost de acord cu planul de împădurire a dictatorului.

Yang Moo-jin, profesor la Universitatea din Seul, specialist în problema nord coreeană, spune că aceste epurări ordonate de Kim Jong-Un reflectă lipsa de experienţă a tânărului dictator, care face eforturi să găsească moduri eficiente de a controla propriul său regim.

Şeful serviciilor secrete sud coreene a mai comunicat şi faptul că preşedintele Kim Jong-Un se va afla la Moscova, luna viitoare, pentru a participa la festivităţile organizate cu ocazia aniversării a 70 de ani de la victoria asupra Germaniei Naziste.

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă