9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord: Carantină de 21 de zile pentru toţi străinii care...

Coreea de Nord: Carantină de 21 de zile pentru toţi străinii care intră în ţară

Coreea de Nord şi-a anunţat intenţia de a impune o carantină pentru o perioadă de 21 de zile tuturor străinilor care pătrund pe teritoriul său, indiferent de ţara de origine, din cauza ameninţării pe care o reprezintă virusul Ebola, relatează Mediafax.

Această măsură a fost anunţată de către Marea Britanie, care are o ambasadă la Phenian. Ea este detaliată în rubrica destinată sfaturilor adresate călătorilor de pe site-ul Guvernului britanic şi pare că a fost comunicată tuturor reprezentanţelor diplomatice străine din capitala nord-coreeană.

Potrivit acestei măsuri, călătorii care provin din regiunile sau ţările pe care Phenianul le consideră afectate de virusul Ebola vor fi supuşi unei perioade de carantină de 21 de zile "într-un hotel desemnat de către Guvern, sub supraveghere medicală".

Călătorii care provin din alte regiuni sau ţări vor fi supuşi de asemenea izolării, dar în hoteluri alese de către organizaţia care i-a invitat în Coreea de Nord.

Personalul diplomatic şi membrii organizaţiilor internaţionale cu reşedinţa în Coreea de Nord vor fi plasaţi în carantină "în misiunile lor", a adăugat Guvernul britanic, citând decretul nord-coreean.

Coreea de Nord, care nu a înregistrat niciun caz suspect de contaminare cu Ebola, şi-a închis săptămâna trecută frontierele turiştilor străini, din cauza unor temeri provocate de virus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă