10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord: Kim Jong-un, încântat de testarea unei noi rachete

Coreea de Nord: Kim Jong-un, încântat de testarea unei noi rachete

Presa nord-coreeană a publicat o fotografie cu liderul Kim Jong-un zâmbind încântat în timp ce asista la o lansare a unor noi rachete de înaltă precizie, relatează Mediafax.

Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a anunţat vineri testarea cu succes a unei noi rachete tactice de înaltă precizie, subliniind progrese semnificate înregistrate de acest stat în domeniul apărării.

Cu această ocazie, Rodong Sinmun, ziarul oficial al Partidului Muncitoresc al Coreei de Nord, a publicat pe prima pagină o fotografie cu liderul Kim Jong-Un, stând alături de oficiali nord-coreeni în faţa unor calculatoare, relatează Daily Mail. Aceştia sunt văzuţi zâmbind, cel mai probabil după efectuarea testului noii rachete.

Testul acestei arme noi, care a fost "realizată sub controlul personal al (liderului nord coreean) Kim Jong-un", a fost un succes total, a adăugat KCNA.

Imaginea a apărut la o zi după ce Coreea de Sud a susţinut că trei proiectile de rază scurtă au fost trase dinspre Nord către apele sale. Potrivit oficialilor din Sud, proiectilele au fost trase joi dintr-un oraş situat la port şi au zburat pe o distanţă de aproximativ 190 de kilometri înainte să aterizeze în apele sud-coreene, fără să fie înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean de Apărare, Kim Min-seok, a declarat că statul nord-coreean încearcă în ultimii ani să îşi îmbunătăţească sistemul de rachete de calibru înalt, şi că numărul şi diversitatea armelor au crescu treptat, cu fiecare lansare-test.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă