15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNord-coreenii, obligați să-și schimbe numerele de telefon, pentru a marca nașterea dictatoruui...

Nord-coreenii, obligați să-și schimbe numerele de telefon, pentru a marca nașterea dictatoruui Kim Il-sung

Un operator major de telefonie mobilă din Coreea de Nord a adăugat cifra doi la codul 191, pentru a marca nașterea dictatorului Kim Il-sung, la cererea regimului nord coreean, portalul de știri sud-coreean Daily NK, citat de Agerpres.

Această inițiativă face parte din campania de propagandă pentru marcarea nașterii lui Kim Il-sung în 1912. Operatorul mobil Koryolink a adăugat încă un ‘2’ la codul național 191, pentru ca toți cetățenii să îl comemoreze pe părintele fondator al Coreei de Nord, atunci când dau un telefon.

Schimbare va viza și locuitorii străini, a spus o sursă care a dorit să rămână anonimă.

Pe de altă parte, codul utilizat de compania de telefonie mobilă rivală Kangsung Net va rămâne 195.

În jur de 2,5 milioane de oameni au semnat cu Koryolink de la lansarea sa în 2008, membrii elitei fiind principalii abonați.

Deși un mobil simplu poate costa până la o cincime din salariul anual în Coreea de Nord, numărul utilizatorilor crește și au fost instalate noi turnuri pentru telefonia mobilă, ceea ce înseamnă că acoperirea rețelelor nord-coreene se extinde acum și în China.

Totuși, accesul la telefoane mobile pare să fie apanajul elitei. Kangsung Net oferă un abonament de bază de 200 de minute și îi lasă pe abonați să plătească facturile pentru convorbiri în moneda națională, lucru tot mai rar în Coreea de Nord, unde tot mai multe firme preferă să fie plătite în valută.

Abonamentul la Koryolink costă 3.000 de won nord-coreeni (0,35 dolari) pe trei luni, cu o treime mai mult decât la Kangsung Net, iar minutele suplimentare pot fi cumpărate numai cu monedă străină, notează The Guardian.

 

 

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă