7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord a arestat un student sud-coreean

Coreea de Nord a arestat un student sud-coreean

Coreea de Nord a anunţat sâmbătă că a arestat un student sud-coreean, deţinător al unui "green card" american, pentru că a intrat ilegal pe teritoriul nord-coreean, relatează Reuters în pagina electronică, citată de Mediafax.

Joo Won-moon, în vârstă de 21 de ani, din New York, a fost prins pe 22 aprilie traversând frontiera dinspre malul chinez al râului Yalu, potrivit agenţiei oficiale de ştiri nord-coreene KCNA.

Tânărul a recunoscut că a încălcat legislaţia nord-coreeană, potrivit agenţiei.

Potrivit aceleiaşi surse, tânărul este student la New York University (NYU).

Arestarea a fost făcută publică după ce Phenianul a anunţat, la sfârşitul lui martie, că a arestat doi sud-coreeni, pe care-i acuză de spionaj, după ce au traversat frontiera, dinspre oraşul chinez de frontieră Dandong.

La Dandong locuiesc numeroşi comercianţi coreeano-chinezi care fac afaceri atât cu oameni de afaceri nord-coreeni, cât şi sud-coreeni. În oraş se află totodată numeroşi misionari creştini şi sud-coreeni care încearcă să opereze în Coreea de Nord.

Mai mulţi misionari americani au fost arestaţi, în trecut, dintre care unii s-au putut întoarce acasă în urma intervenţiei unor oficiali americani de rang înalt.

Însă, în pofida îndemnurilor Seulului de a-i elibera, Phenianul deţine în continuare sud-coreeni, inclusiv un misionar sud-coreean care a fost condamnat la închisoare pe viaţă, anul trecut, pentru spionaj şi crearea unei biserici secrete.

Cele două Corei se află, în mod teoretic, în stare de război, deoarece conflictul armat dintre cele două ţări-surori, în perioada 1950-1953, s-a încheiat cu un aristiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă