13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord A BOMBARDAT o bază militară sud-coreeană. Seulul a RIPOSTAT

Coreea de Nord A BOMBARDAT o bază militară sud-coreeană. Seulul a RIPOSTAT

UPDATE: Coreea de Sud a tras zeci de obuze de cealaltă parte a graniței cu Nordul, ca represalii la atacul cu rachetă lansat de Phenian, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării, conform Agerpres.

”Am lansat un contraatac cu zeci de obuze cu calibrul de 155 mm”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

————

Armata Coreei de Nord a bombardat, joi, o bază militară sud-coreeană aflată la granița dintre cele două țări, informează Mediafax.

Ministerul Apărării nu a putut confirma imediat informaţiile, care intervin în contextul intensificării tensiunilor la graniţa dintre cele două Corei, după explozia unor mine la începutul acestei luni, pentru care Seulul a acuzat Phenianul.

În acelaşi timp, zeci de mii de soldaţi sud-coreeni şi americani au început, luni, un exerciţiu militar la scară largă, în cursul căruia simulează un atac din partea Coreei de Nord, care a condamnat deja manevrele comune drept o “declaraţie de război” şi a ameninţat cu o reacţie militară puternică.

Exerciţiul anual Ulchi Freedom, despre care Ministerul Apărării a precizat că va dura până la 28 august, este în mare parte simulat pe computer, dar tot implică participarea a 50.000 de soldaţi sud-coreeni şi a 3.000 de militari americani.

Manevrele simulează o invazie la scară largă din partea Coreei de Nord, iar Seulul şi Washingtonul insistă că sunt pur defensive.

Phenianul consideră însă Ulchi Freedom şi alte exerciţii anuale americano-coreene drept provocatoare şi a ameninţat cu “cea mai puternică reacţie militară“, dacă manevrele de anul acesta nu vor fi anulate.

 

 

 

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă