22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord a lansat două rachete, ca ripostă la exerciţiile militare...

Coreea de Nord a lansat două rachete, ca ripostă la exerciţiile militare americano-sud-coreene

Coreea de Nord a lansat, luni, două rachete cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, ca ripostă faţă de exerciţiile militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării, relatează CNN, conform Mediafax.

Rachetele au fost lansate de pe coasta de vest a Coreei de Nord, luni, la ora 06.30 şi, respectiv, 06.40 (duminică, 23.30, respectiv 23.40, ora României), a declarat oficialul citat. Acestea au fost lansate dintr-o zonă situată în apropiere de Nampo City, la circa 60 de kilometri sud-vest de Phenian. Cele două proiectile ar fi zburat 490 de kilometri înainte de a ateriza în mare în estul peninsulei, potrivit oficialului sud-coreean.

Având în vedere viteza, altitudinea şi distanţa pe care s-au deplasat rachete, se presupune că acestea sunt de timpul Scud-Sc, potrivit Ministerului sud-coreean al Apărării.

Rachetele au fost lansate în timp ce Statele Unite şi Coreea de Nord au început exerciţiile militare anuale, descrise drept un "antrenament neprovocator" care are o "importantă componentă de pregătire" pentru apărarea Coreei de Sud.

Agenţia nord-coreeană KCNA a criticat exerciţiile militare comune luni, afirmând că aceste nu sunt "altceva decât o perdea de fum" menită să "acopere invazia surpriză în Nord".

Coreea de Nord a fost informată la 24 februarie în legătură cu aceste exercţii, a declarat Kim Min-seok, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării. "Coreea de Nord a lansat (proiectile) într-un mod similar în trecut", a afirmat el luni. "De câteva ori, ei au lansat (proiectile) de pe coasta de vest în largul coastei de est a Peninsulei Coreene", a adăugat el.

El a precizat că anul trecut, în timpul acestor exerciţii, Coreea de Nord a lansat aproximativ 90 de rachete.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă