10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord a lansat o rachetă de pe un submarin. Premierul...

Coreea de Nord a lansat o rachetă de pe un submarin. Premierul Japoniei: Este o amenințare gravă a securității și un act de neiertat

Coreea de Nord a lansat,miercuri dimineața, o rachetă balistică de pe un submarin aflat în apele de la estul peninsulei coreene. Japonia a calificat inițiativa drept „un act de neiertat”, potrivit Agerpres.

Lansarea a avut loc în jurul orei locale 5.30 (înainte de miezul nopții de marți, după ora României), în largul portului Sinpo din provincia nord-coreeană Hamgyong, potrivit agenției sud-coreeand Yonhap, care citează ca sursă Statul Major Interarme al Coreei de Sud.

Un oficial american din domeniul apărării a declarat agenției Reuters că Statele Unite au detectat și urmărit racheta, care a parcurs circa 480 km și a căzut în Marea Japoniei. „Probabil că a fost o rachetă balistică de tip KN-11″, a declarat sursa respectivă, sub rezerva anonimatului. Un oficial militar sud-coreean a apreciat că tehnologia nord-coreeană a rachetelor balistice lansate de pe submarine „pare să fi progresat”.

Premierul japonez Shinzo Abe a reacționat, miercuri dimineața, calificând inițiativa drept un act ude neiertat” care amenință grav securitatea Japoniei, transmite Reuters. Adresându-se presei la reședința sa, miercuri, Abe a precizat că guvernul său a transmis Coreei de Nord un protest ferm.

„Este o amenințare gravă a securității Japoniei și un act de neiertat, care afectează serios pacea și stabilitatea în regiune”, a afirmat prim-ministrul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă