5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord a numit un nou ministru al apărării, la două...

Coreea de Nord a numit un nou ministru al apărării, la două luni după execuţia lui Hyon Yong-chol

Coreea de Nord l-a numit, sâmbătă, în postul de ministru al apărării, pe generalul cu patru stele Pak Yong-sik, la două luni după ce serviciile de informații sud-coreene au anunțat executarea predecesorului său printr-un tir cu o rachetă antiaeriană, informează Agerpres.

Într-un material de presă despre o serie de convorbiri cu guvernul din Laos, agenția de presă nord-coreeană KCNA se referă la generalul Pak Yong-sik cu titulatura “șeful Ministerului forțelor armate populare”.

În ultimele săptămâni, numele generalului Pak a fost evocat de mai multe ori de media oficiale ca făcând parte din anturajul liderului nord-coreean Kim Jong-un, ceea ce a alimentat speculațiile privind viitoarea sa nominalizare în această funcție.

Numit general de divizie în armata nord-coreeană în 1999, potrivit agenției naționale de știri sud-coreene Yonhap, Pak a fost promovat general cu patru stele în luna mai.

Este pentru prima dată când Coreea de Nord confirmă nominalizarea unui succesor pentru Hyon Yong-chol, victimă a unei epurări în luna aprilie.

Serviciile de informații sud-coreene (NIS) au anunțat inițial că Hyon Yong-Chol a fost executat cu un tun antiaerian în jurul datei de 30 aprilie.

Informația a făcut titluri de prima pagină în presa internațională, dar serviciile secrete sud-coreene au precizat că execuția nu a fost confirmată.

Adăugând și mai multă confuzie, un ales al opoziției sud-coreene a declarat că este “ciudat” că televiziunea nord-coreeană a difuzat imagini cu ministrul apărării după presupusa sa ucidere, în contextul în care de obicei responsabilii căzuți în dizgrație dispar imediat din media oficiale, fiind fie exilați la țară, fie încarcerați, fie uciși.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă