8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCORESPONDENȚĂ de la Madrid. Joseph Daul: Bombele ruseşti din Siria vor crea...

CORESPONDENȚĂ de la Madrid. Joseph Daul: Bombele ruseşti din Siria vor crea noi valuri de refugiaţi

Rusia este o ameninţare la adresa prosperităţii, a păcii şi a valorilor europene, a declarat astăzi preşedintele PPE, Joseph Daul, în prima zi congresului statutar al popularilor, desfăşurat la Madrid. Iar în Siria, Rusia bombardează opoziţia democratică mai mult decât pe terorişti, iar bombele ruseşti vor genera noi valuri de refugiaţi, mai arată liderul PPE.

Citește și: CORESPONDENȚĂ. Congresul PPE de la Madrid: absența lui Iohannis și agenda “prezidențială” a lui Băsescu

Astăzi, Daul, care candidează singur pentru un nou mandat al formaţiunii, aşteaptă reconfirmarea în funcţia de preşedinte al celei mai influente familii politice europene.

În acest context, mesajul despre viitorul Europei, cu care Joseph Daul s-a prezentat în faţa colegilor la Madrid, a atins miezul discuţiilor din ultimele luni: „ Trebuie să rămânem o societate deschisă, dar fără a ne pierde identitatea”, susţine liderul popularilor europeni, care pledează pentru o Europă atentă la cei care fug de conflicte, dar în acelaşi timp responsabilă faţă de proprii cetăţeni şi realistă în raport cu posibilităţile pe care le are.

Aceste mesaje vin pe fondul unor frământări vizibile în ultima perioadă, condiţiile în care dezbaterea despre migraţie a dus la poziţii divergente nu numai între unele state europene sau între state europene şi Comisia de la Bruxelles, ci şi în interiorul PPE.

Citește și: Interviu cu Siegfried Mureşan: Tsipras și Renzi să nu lase Moldova în zona gri, așa cum își dorește Rusia

Totuşi, chiar dacă fondul sonor al dezbaterilor intra-UE generate de valul de imigranţi şi refugiaţi venit dinspre Orientul Mijlociu şi Africa Uniunea rămâne unul ridicat, iar alte dosare nu sunt nici ele mai puţin fierbinţi, secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz a contracarat curentele pesimiste: „Europa este mai puternică astăzi decât acum un deceniu”. Însă, observă Isturiz, „problemele cu care se confruntă (Europa) sunt mai complexe”.

 

 

Cele mai citite

România are cu ajutorul reactoarelor modulare șansa să devină lider în sectorul nuclear civil european și global

Este nevoie de o viziune calibrată și integrată asupra proiectului reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România, care va intra, în perioada următoare, în...

Turcia îl atacă dur pe Netanyahu: vrea să tragă Orientul Mijlociu în război “pentru a rămâne la putere”

Turcia l-a acuzat miercuri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că intenţionează să tragă Orientul Mijlociu în război "pentru a rămâne la putere", pe fondul...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă