15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCorespondenţă specială de pe USS Truman. Cum arată FLOTA americană cu mii...

Corespondenţă specială de pe USS Truman. Cum arată FLOTA americană cu mii de militari şi aproape 100 de avioane şi elicoptere la bord care a ajuns în estul Mediteranei

Un grup de nave ale Statelor Unite, condus de portavionul USS Harry Truman, a ajuns în estul Mării Mediterane.

Principala navă este portavionul Truman, cu propulsie nucleară, care are la bord 4000 de militari şi 72 de avioane şi de elicoptere. Aeronavele pot executa misiuni aer – aer, atacuri împotriva navelor cât şi atacuri asupra ţintelor terestre.

Portavionul este escortat de crucişătorul Anzio, de trei distrugătoare şi de câteva submarine al căror număr nu a fost dezvăluit. În Mediterana operează, în mod curent, Flota a 6-a a Statelor Unite, dar grupul de nave condus de USS Truman suplimentează prezenţa militară americană în regiune.

Flota condusă de USS Truman va parcurge Canalul de Suez şi Marea Roşie, având ca destinaţie finală Golful Persic. Grupul de nave americane a părăsit coasta de est a SUA la data de 16 noiembrie. Durata întregii misiuni este de şapte luni.

Citeşte şi: Şeful Comandamentului Aliat de la Napoli: Cele două PROVOCĂRI la adresa NATO sunt Rusia şi Daesh

Săptămâna trecută, miercuri, la bordul USS Truman s-a aflat şi amiralul Mark Ferguson, şeful Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli. La acel moment, portavionul se afla în centrul Mării Adriatice.

Amiralul Ferguson, care este şi comandantul Forţelor Navale ale SUA din Europa şi Africa, a fost însoţit pe portavion de câţiva ambasadori ai SUA din ţări NATO riverane Mării Mediterane.

Amiralul american nu a confirnat infornaţiile neoficiale potrivit cărora avioanele de luptă de la bordul USS Truman vor executa lovituri aeriene contra poziţiilor ISIS (Daesh) din Siria. Totuşi, el a subliniat că “avem două mari provocări: Rusia în est, Daesh în sud”.

La bordul USS Truman a fost acceptat, timp de două zile, şi un jurnalist de la România Liberă, acesta fiind singurul cetăţean român de pe portavion.

Citeşte şi: De ce nu aduc americanii un PORTAVION în Marea Neagră

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă