10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCorlățean: Contactele bilaterale la nivel înalt cu liderii de la Moscova țin...

Corlățean: Contactele bilaterale la nivel înalt cu liderii de la Moscova țin de modul în care decidem în UE

"Atmosfera de astăzi este foarte tensionată, este foarte complicată. Am stabilit o linie de conduită foarte clară la nivel european în ceea ce privește înghețarea contactelor la nivel înalt între liderii europeni din statele membre și liderii de la Moscova în speranța că totuși Moscova va înțelege și a dat un semnal zilele trecute de detensionare, sper să se concretizeze, pentru a reintra într-o logică a normalității. Suntem departe de această logică, astfel că la nivel înalt contactele bilaterale țin de poziția și modul în care noi decidem în UE", a afirmat sâmbătă Corlățean la Parlament, potrivit Agerpres.

Întrebat despre ipoteza avansată de președintele Traian Băsescu, potrivit căreia premierul Victor Ponta și-ar dori o întâlnire la nivel înalt cu președintele rus Vladimir Putin, Corlățean a spus: "Poate că domnul Băsescu ar trebui să vă spună că și domnia sa și-ar dori o întâlnire la nivel înalt cu președintele Putin, ceea ce în esență nu e un lucru rău".
El a precizat că România are responsabilități inclusiv în modul în care relaționează cu Moscova.

"Este un lucru bun, pentru că noi ca stat european și euroatlantic avem identitatea noastră consolidată, dar avem și responsabilități — suntem frontiera estică a Alianței nord-atlantice și a Uniunii Europene — inclusiv în modul în care relaționăm cu spațiul estic, inclusiv de modul în care trebuie să relaționăm cu Moscova", a adăugat Corlățean.

Președintele Traian Băsescu a afirmat, joi, că premierul Victor Ponta nu a avut o poziție publică tranșantă față de acțiunile Rusiei din ultima perioadă pentru că și-ar dori să aibă o întrevedere cu președintele Vladimir Putin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă