9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCorupţie în securitate în Franța: Fostul director central al informațiilor interne a...

Corupţie în securitate în Franța: Fostul director central al informațiilor interne a fost pus sub acuzare pentru trafic de influență

Fostul director central al serviciului francez de informații interne, Bernard Squarcini, un apropiat al lui Nicolas Sarkozy, a fost pus sub acuzare miercuri la Paris în special pentru trafic de influență și deturnare de fonduri publice, în cadrul unei anchete asupra activităților sale după trecerea în sectorul privat, au făcut cunoscut surse judiciare, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Bernard Squarcini, în vârstă de 60 de ani, a fost de asemenea inculpat pentru mai multe capete de acuzare, printre care fals intelectual și ascunderea încălcării confidențialității investigațiilor, a precizat sursa.

El a fost plasat luni în arest preventiv, ca și fostul numărul unu al poliției judiciare din Paris, Christian Flaesch, 58 de ani, care a fost însă eliberat marți seară.

Supranumit “rechinul”, Bernard Squarcini a ocupat postul de director central al informațiilor interne în timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy (2007-2012), care este în prezent unul dintre principalii candidați în alegerile primare ale dreptei în perspectiva scrutinului prezidențial din 2017. El a fost schimbat din funcție după victoria socialistului François Hollande în mai 2012.

Această anchetă pentru trafic de influență a fost declanșată după percheziții, în luna aprilie, la domiciliul din Paris al lui Bernard Squarcini și la sediul societății sale, în cadrul altor trei anchete, dintre care una se referă la acuzațiile de finanțare din Libia a campaniei electorale a lui Nicolas Sarkozy în 2007, au explicat surse apropiate anchetei.

În prezent consultant pentru grupul LVMH, Bernard Squarcini a fost multă vreme considerat un “as al serviciilor de informații”. Reputația i-a fost însă pătată de acuzații privind spionarea corespondenței, pe care el însă le-a respins.

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă