23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCRIMĂ în Ierusalim. Adolescent palestinian, împuşcat mortal, după ce a înjunghiat un...

CRIMĂ în Ierusalim. Adolescent palestinian, împuşcat mortal, după ce a înjunghiat un poliţist israelian

Un adolescent palestinian, în vârstă de 17 ani, a fost împuşcat mortal după ce a înjunghiat un poliţist israelian, în Ierusalim, continuând, astfel, seria de confruntări din Israel din ultimele două luni, care au dus la moartea a peste 100 de persoane, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, citată de Mediafax. 

Atacul a avut loc duminică, în estul oraşului Ierusalim, în zona conflictuală Oraşul Vechi, în care au mai avut loc astfel de atacuri, potrivit unei purtător de cuvânt al poliţiei israeliene.

În apropiere de zona Oraşului Vechi din Ierusalim, un palestinian a înjunghiat, cu un cuţit, un poliţist de frontieră în gât, după care a fost împuşcat mortal de autorităţile israeliene, susţine purtătorul de cuvânt.

Ministrul palestinian al Sănătăţii a declarat că un adolescent în vârstă de 17 ani, Ayman Al-Abbassi, a murit, în cursul nopţii de duminică spre luni, într-o confruntare în estul Ierusalimului.

În confruntările izbucnite de la 1 octombrie între palestinieni şi israelieni au murit peste 100 de persoane. Dintre cei 95 de palestinieni care au murit în aceste confruntări, cei mai mulţi erau adolescenţi, care au lansat atacuri individuale sau în grup împotriva forţelor israeliene sau rezidenţilor israelieni, din rândul cărora s-au înregistrat 19 decese.

Vineri, un alt palestinian a fost împuşcat mortal de un civil, după ce a intrat cu maşina într-un grup de militari israelieni şi a rănit doi dintre ei într-o staţie de autobuz dintr-o zonă evreiască din Cisiordania.

Palestinieni îi acuză pe israelieni că fac abuz de forţă, în condiţiile în care mulţi dintre atacatorii palestinieni ar fi putut fi opriţi fără a fi împuşcaţi sau ucişi. De asemenea, situaţia este tensionată şi din cauza eşecurilor înregistrate de palestinieni în discuţiile purtate timp de decenii cu israelieni pentru obţinerea unui stat independent.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă