12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCrimeea naționalizează proprietățile oligarhilor ucraineni, inclusiv fosta reședință a lui Gorbaciov

Crimeea naționalizează proprietățile oligarhilor ucraineni, inclusiv fosta reședință a lui Gorbaciov

Proprietățile oligarhilor ucraineni din Crimeea, inclusiv fosta reședință a ultimului lider sovietic, Mihail Gorbaciov, vor fi naționalizate dacă atunci când au fost achiziționate s-a încălcat legea, a declarat, joi, Serghei Aksyonov, președintele cabinetului Republicii Crimeea, anunță ITAR-TASS.

"Guvernul din Crimeea va lua aceste decizii numai în conformitate cu legislația în vigoare. Nu vorbim despre o naționalizare a proprietăților private. Aceste bunuri vor fi evaluate doar din punctul de vedere al legitimității achiziționării lor în momentul în care Crimeea a fost parte a Ucrainei. În cazul în care aceste proprietăți au fost achiziționate la valoarea de piață, acestea nu vor fi naționalizate", a declarat Aksyonov.

Acesta a spus că, în cazul în care proprietățile au fost privatizate prin încălcarea legii, ”care a fost o practică comună în Ucraina”, procurorii le vor returna statului.

În prezent, autoritățile din Crimeea verifică de proprietățile oligarhilor ucraineni din peninsulă, inclusiv cele ale omui de afaceri Igor Kolomoisky, care se numără printre cei care au finanțat operațiunea militară din estul Ucrainei, a declarat Aksyonov.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă