19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCRIZA din Grecia. Președintele Parlamentului European susține menținerea statului elen în Zona...

CRIZA din Grecia. Președintele Parlamentului European susține menținerea statului elen în Zona Euro

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, marți, că își dorește ca Grecia să rămână în Zona Euro, informează Agerpres.

“Sunt în favoarea rămânerii Greciei în zona euro”, a spus Schulz într-o conferință de presă la Strasbourg, la două zile după ce grecii au respins prin referendum propunerile de acord ale UE, BCE și FMI.

Citește și: Cum comentează liderii europeni CRIZA din Grecia

“Cei care vor ca zona euro să se destrame se înșală. Opinia mea este că Grexit-ul nu poate fi scopul nostru”, a spus el.

Ca răspuns la întrebarea unui reporter, Schulz a spus că nu a cerut niciodată demisia premierului grec Alexis Tsipras. “Nu am cerut niciodată demisia domnului Tsipras sau a guvernului grec”, a afirmat președintele PE.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat la rândul său marți, în Parlamentul European de la Strasbourg, că își dorește să evite o ieșire a Greciei din zona euro și că ‘este momentul să se revină la masa negocierilor’, cu câteva ore înaintea unui summit crucial al zonei euro privind situația Atenei.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă