16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialCriza imigranților: Olanda NU recunoaște căsătoriile între minori oficiate în străinătate

Criza imigranților: Olanda NU recunoaște căsătoriile între minori oficiate în străinătate

Căsătoriile între minori, care sunt oficiate în străinătate, nu vor fi recunoscute în Olanda, începând cu 5 decembrie, a anunțat miercuri guvernul olandez, potrivit Agerpres. 

Anunțul Olandei, vine după ce Guvernul a precizat că va modifica legislația cu privire la căsătoriile forțate, pe fondul crizei imigranților. 

”Legea menită să combată căsătoriile forțate prevede că o căsătorie oficiată în străinătate între persoane care nu au 18 ani nu va mai fi recunoscută în Olanda, cu excepția situației în care cei doi soți au împlinit între timp 18 ani”, a explicat guvernul olandez, în paralel cu publicarea legii, miercuri, în Jurnalul Oficial. 

Legislația precedentă fixa limita de vârstă la 15 ani. Orice căsătorie ce implica persoane mai tinere nu era recunoscută din cauza ”evidentei incompatibilități cu ordinea publică din Olanda”, a precizat aceeași sursă.

Potrivit serviciilor olandeze pentru protecția imigranților tineri (NIDOS), recunoașterea căsătoriilor ce implică minori cu vârste sub 15 ani făcea obiectul unei evaluări juridice. ”Aceste căsătorii nu erau aproape niciodată recunoscute”, a subliniat Elsbeth Faber, purtătorul de cuvânt al NIDOS.

Legea vizează, de asemenea, să pună capăt unei prevederi ce îi permitea unui minor să vină după partenerul său marital în cazul în care acesta obține azil în Olanda.

”O fetiță de 12 ani cu un bărbat de 40 de ani nu este o căsătorie, ci un abuz”, a declarat deputata Attje Kuiken, citată de postul de televiziune olandez NOS în septembrie, când legea a fost dezbătută în parlament.

În afara unor situații excepționale, precum sarcina, căsătoria nu este autorizată în Olanda înainte de împlinirea vârstei de 18 ani.

Cele mai citite

Consiliul Concurenței dorește o liberalizare a pieței de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe de o parte, întărirea reglementării pe zona de transport alternativ, iar pe...

Tribunalul București suspendă executarea sentinței din dosarul Dan Voiculescu-Institutul de Cercetări Alimentare

Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la...

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă