13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCriza politico-sportivă amână vizita premierului albanez la Belgrad

Criza politico-sportivă amână vizita premierului albanez la Belgrad

Vizita premierului Edi Rama la Belgrad, prima a unui şef de Guvern albanez din ultimii 68 de ani va fi amânată cu trei săptămâni din cauza incidentelor produse în timpul unui meci de fotbal între echipele celor două ţări.

Potrivit Mediafax, șeful de Guvernului albanez şi omologul său sârb, Aleksandar Vucici, au discutat duminică la telefon şi au convenit că această vizită nu va avea loc la 22 octombrie, data prevăzută iniţial, ci pe 10 noiembrie, au anunţat cele două guverne.

"Cei doi premieri au apreciat că incidentele produse pe stadionul din Belgrad în timpul meciului jucat de selecţionatele naţionale ale Serbiei şi Albaniei au fost foarte neplăcute", potrivit un comunicat al Guvernului sârb.

"Dezacordurile evidente (dintre cei doi lideri) se află la originea acestui incident, însă nu trebuie ratăm ocazia de a ne întâlni şi colabora pentru menţinerea stabilităţii regionale", a adăugat sursa citată.
Pregătită minuţios, această vizită risca să fie compromisă de un incident produs marţi în timpul unui meci de calificare pentru Euro-2016 între Serbia şi Albania, jucat la Belgrad.

Incidentul a izbucnit după ce o dronă pe care era arborat drapelul cu o hartă reprezentând "Marea Albanie" a survolat stadionul. Drona a provocat furia jucătorilor sârbi şi a generat o încăierare generală pe teren, meciul fiind întrerupt în minutul 41, la scorul de 0-0, mai scrie Mediafax.

Uniunea Europeană s-a declarat ulterior "dezamăgită" de suspendarea meciului Serbia – Albania de la Belgrad şi a subliniat că politica nu ar trebui să se facă la presiunea "provocărilor de pe stadioane".

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă