12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCriza refugiaților: 5.000 de refugiați din Austria și Germania, retrimiși în alte...

Criza refugiaților: 5.000 de refugiați din Austria și Germania, retrimiși în alte state UE printre care și România

Austria și Germania au început să aplice procedurile de azi, în condițiile în care  numeroase ţări membre UE sunt acuzate că nu respectă reglementările. Astfel, 5.000 de imigranți sunt retrimiși în alte state printre care și România și Bulgaria, relatează Mediafax

Atitudinea flexibilă privind primirea extracomunitarilor a Austriei şi Germaniei pare să se fi schimbat. 

Pe fondul reticenţei României, Slovaciei, Cehiei şi Ungariei de a accepta refugiaţi pe baza cotelor obligatorii, Comisia Europeană a anunţat miercuri că a declanşat proceduri de avertizare şi sancţionare a 19 state membre UE care au implementat incorect regulile privind azilul. Comisia Europeană a transmis scrisori de notificare formală acestor state, inclusiv României.

În plus, pe fondul disensiunilor privind primirea imigranţilor extracomunitari, Austria şi Germania au anunţat joi seară că vor aplica strict Regulamentul Dublin, care prevede că potenţialii refugiaţi trebuie să solicite azil în primul stat membru UE în care ajung.

În acest context, ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a explicat că a trimis 5.000-5.500 de extracomunitari în mai multe ţări, inclusiv în România şi Bulgaria.

“Dacă îmi amintesc cifra corect, am trimis peste 5.000-5.500 de extracomunitari înapoi din Austria, în special în Bulgaria şi România printre alte ţări”, a declarat Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne, potrivit Euronews.

Grecia, Italia, Malta şi Ungaria sunt principalele porţi prin care extracomunitarii din Orientul Mijlociu şi Africa ajung în Uniounea Europeană.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă