23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCriza refugiaților: UE acordă 28 milioane de euro pentru refugiații sirieni din...

Criza refugiaților: UE acordă 28 milioane de euro pentru refugiații sirieni din Iordania

Uniunea Europeană (UE) a anunțat, duminică, un ajutor suplimentar de 28 milioane de euro pentru refugiații sirieni din Iordania pentru a face față iernii, a anunțat comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Christos Stylianides, relatează Agerpres. 

Christos Stylianides a vizitat tabăra de refugiați Zaatari, unde sunt găzduiți circa 80.000 de sirieni, la 80 km nord de Amman. 

Acest ajutor ridică la 198 milioane de euro suma totală a asistenței umanitare acordate de UE de la declanșarea conflictului din Siria, în 2011. 

”Obiectivul principal al acestei noi finanțări este de a ajuta organizațiile partenere să pregătească pentru iarnă familiile de refugiați cele mai vulnerabile, furnizând un ajutor în bani pentru încălzire, pături și articole menajere. Acești bani vor ajuta la acoperirea necesităților urgente ale refugiaților sirieni și ale comunităților de primire”, a precizat Uniunea Europeană, într-un comunicat. 

Comisarul Stylianides a subliniat însă că ajutorul financiar nu este suficient și că ”doar o soluție politică poate pune capăt crizei siriene”. 

Iordania găzduiește peste 600.000 de refugiați, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), însă guvernul iordanian afirmă că numărul acestora este de două ori mai mare. 

După Iordania, comisarul european se va deplasa în Liban, unde se află peste 1,1 milioane de refugiați sirieni. 

Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă