15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCRIZA REFUGIAȚILOR. Un înalt oficial ungar face acuzații dure împotriva SUA și...

CRIZA REFUGIAȚILOR. Un înalt oficial ungar face acuzații dure împotriva SUA și UE

Ungaria a respins o solicitare a Statelor Unite privind acceptarea de către UE a imigranţilor, anunţă Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, acuzând Washingtonul că este responsabil de conflictele care au generat refugiaţi şi oferind ca exemplu gardul ridicat de SUA la frontiera cu Mexicul. 

Uniunea Europeană trece printr-o profundă criză intelectuală şi morală, generând o criză politică, afirmă preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, subliniind că UE reprezintă "problema", "nu soluţia".

Recent, un alt oficial ungar, ministrul de Externe Peter Szijjarto, a făcut declarații dure despre oficiali austrieci. 

Austria poartă o "campanie de minciuni" împotriva Ungariei, iar cancelarul austriac Werner Faymann face declaraţii "iresponsabile", "nedemne de un lider politic din secolul XXI", a reacţionat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

"Austria poartă de câteva săptămâni o campanie de minciuni la adresa Ungariei", a subliniat Peter Szijjarto, convocându-l pe ambasadorul austriac la Ministerul ungar de Externe.

"Declaraţiile domnului Faymann sunt iresponsabile, nedemne de un lider politic din secolul XXI şi îngreunează găsirea unei soluţii la criza refugiaţilor", a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat în termeni duri modul în care Ungaria gestionează criza imigranţilor, afirmând că măsurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazistă, potrivit unui interviu acordat revistei Der Spiegel.

"Înghesuirea imigranţilor în trenuri, în speranţa că vor fi duşi în altă parte, aminteşte de perioada cea mai sumbră a continentului nostru", a spus Werner Faymann, referindu-se la Holocaustul practicat de nazişti în al II-lea Război Mondial. "Respectarea drepturilor omului în funcţie de religie este un lucru inacceptabil", a adăugat Faymann.

"Premierul Viktor Orban acţionează iresponsabil catalogând aceşti refugiaţi drept imigranţi cu motivaţie economică. Orban practică o politică vizând descurajarea imigranţilor", a adăugat cancelarul social-democrat austriac.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat dur comportamentul imigranţilor musulmani, avertizând că, începând din 15 septembrie, autorităţile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegală a frontierelor. Viktor Orban, care a propus măsuri pentru protejarea prosperităţii Europei şi a "identităţii creştine", a denunţat vineri comportamentul imigranţilor musulmani care au ocupat Gara centrală din Budapesta şi au blocat traficul rutier spre Austria. 

 

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă