16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCrucea Roșie: Sosirea refugiaților în Europa trebuie considerată o oportunitate, nu o...

Crucea Roșie: Sosirea refugiaților în Europa trebuie considerată o oportunitate, nu o povară

Preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), Peter Maurer, a afirmat că sosirea de solicitanţi de azil în Europa ar trebui considerată drept o oportunitate şi nu o povară, relatează miercuri agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Maurer, aflat marţi în Finlanda, unde a vizitat centrul de primire a refugiaţilor la Ruskeasuo, şi-a justificat opinia prin faptul că populaţia Europei îmbătrâneşte şi că este nevoie de mai multă forţă de muncă, potrivit agenţiei finlandeze de presă STT. 

Preşedintele CICR a declarat pentru STT că peste patru milioane de sirieni sunt în prezent refugiaţi în ţările vecine cu Siria şi alte circa opt milioane sunt încă în primejdie, fără ajutor, în interiorul graniţelor siriene. ”Încercăm să găsim cele mai bune căi de a face lucrurile şi de a le evalua într-un cadru mai larg global’, a mai spus el. 

La centrul de primire Ruskeasuo, Maurer a fost impresionat de faptul că acolo copiii solicitanţi de azil au acces la şcoală. 

În cursul vizitei sale în Finlanda, Maurer s-a întâlnit cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto, cu premierul Juha Sipila şi cu ministrul de externe Timo Soini. În discuţiile sale cu oficialii finlandezi, Maurer s-a axat pe acţiunile umanitare ale Finlandei şi pe sprijinul ei pentru activitatea CICR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă