21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCum a aflat CIA de ascuzătoarea lui Osama ben Laden

Cum a aflat CIA de ascuzătoarea lui Osama ben Laden

Agenţia germană de informaţii externe BND a oferit Statelor Unite ale Americii detalii despre locul unde s-ar afla Osama ben Laden, înainte ca acesta să fie ucis de forţele speciale americane, informează Mediafax.

BND a informat CIA că bin Laden se ascunde în Pakistan cu acordul serviciilor de securitate pakistaneze, informaţie pe care a primit-o de la un informator din cadrul serviciilor pakistaneze ISI, relatează Bild am Sonntag, citat de Deutsche Welle.

Citește și: Ce nu s-a văzut în operaţiunea de lichidare a lui Osama bin Laden. VEZI GRAFIC

Această informaţie a confirmat suspiciunile CIA. Cotidianul a anunţat că BND a oferit ajutor înaintea operaţiunii în care a fost ucis ben Laden, folosindu-se de baza sa din oraşul bavarez Bad Aibling pentru a monitoriza traficul de date telefonice şi de Internet din nordul Pakistanului.

Informaţia intervine pe fondul îngrijorării tot mai mari în Germania cu privire la amploarea cooperării BND cu Statele Unite şi în special cu Agenţia pentru Securitate Naţională (NSA). Săptămâna trecută, au apărut informaţii potrivit cărora BND a ajutat NSA să spioneze ţinte europene, inclusiv grupul Airbus, preşedinţia franceză şi Comisia Europeană.

Citește și: GALERIE FOTO. Imagini document cu Osama bin Laden, înainte de 11 septembrie 2001

Opoziţia germană a atacat Guvernul cancelarului Angela Merkel în legătură cu aceste informaţii, acuzându-l că nu a făcut nimic pentru a opri presupusele acţiuni ale BND.

În urma acestor acuzaţii, BND ar fi început să îşi restrângă cooperarea cu NSA.

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă