15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCum arată refugiaţii SUSPECŢI care intră în Bulgaria, venind din TURCIA

Cum arată refugiaţii SUSPECŢI care intră în Bulgaria, venind din TURCIA

O ceată de vânători bulgari a descoperit un grup de migranţi clandestini, într-o pădure din apropierea frontierei cu Turcia.

Potrivit agenţiei bulgare Novinite, grupul de migranţi era format din 40 – 50 de bărbaţi de origine afgană, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar unul dintre vânătorii bulgari a declarat că aceştia “nu arătau a fi refugiaţi”

Ei au fost descoperiţi, sâmbătă, de 19 bulgari care participau la partidă de vânătoare în apropierea satului Evrenozovo, de lângă oraşul Malko Tîrnovo.

Unul dintre vânători a recunoscut ulterior că el, personal, deşi era înarmat, s-a speriat când a văzut grupul atât de mare de bărbaţi “robuşti” în pădure. Vânătorii au admirat în schimb curajul a trei poliţişti de frontieră, care au intervenit imediat, deşi era vorba de atât de mulţi suspecţi.

Niciunul dintre străini nu avea asupra lui documente de identitate.

Conform unor surse neoficiale citate de Novinite, migranţii primesc din partea intermediarilor turci tablete cu GPS, care îi ajută să parcurgă drumul prin Bulgaria, de la frontiera cu Turcia până în zona montană.

În ultima perioadă, poliţia de frontieră bulgară reţine, în medie, în apropierea graniţei cu Turcia, circa 200 de migranţi clandestini pe zi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă