18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialCum comentează presa internațională rezultatul moțiunii de cenzură contra Guvernului Ponta

Cum comentează presa internațională rezultatul moțiunii de cenzură contra Guvernului Ponta

Agenţiile de presă internaţionale au precizat, vineri, că, prin respingerea moțiunii de cenzură contra premierului Victor Ponta, scandalul de corupţie care îl vizează pe premierul României va continua, informează Mediafax.

“Premierul României surpravieţuieşte moţiunii de cenzură, iar scandalul de corupţie va continua”, titrează agenţia Bloomberg.

Citește și: ZI DECISIVĂ pentru Guvernul Ponta. Moțiunea de cenzură a fost RESPINSĂ. Care au fost principalele discursuri și contre

În acest context, agenţia de presă a precizat că scandalul în care este implicat premierul va continua.

“Premierul României a reuşit să învingă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce. Această situaţie probabil nu va stinge criza în care este implicat”, comentează Bloomberg.

Agenția Associated Press a scris că premierul României a supraviețuit moțiunii de cenzură.

“Premierul României, suspectat de corupţie, supravieţuieşte moţiunii de cenzură. Primul-ministru al României, suspectat de acte de corupţie, inclusiv de spălare de bani şi conflict de interese, a supravieţuit cu uşurinţă unei moţiuni de cenzură”, relatează AP.

Și agenția Reuters a avut o reacție, după rezultatului votului din Parlamentul României.

“Guvernul României supravieţuieşte unei moţiuni de cenzură”, titrează Reuters, notând că “rezultatul aşteptat” este “primul mare test politic” pentru Victor Ponta după înfrângerea suferită în scrutinul prezidenţial din 2014.

“Parlamentul României a respins vineri o moţiune de cenzură împotriva Guvernului social-democratului Victor Ponta, un vot care îi permite să rămână la putere dar care nu rezolvă criza provocată de problemele sale cu justiţia”, comentează Agenţia France Presse, amintind că DNA îl suspectează pe Victor Ponta de conflit de interese în exercitarea funcţiei.

Agenţia de presă rusă Sputnik a comentat că suspiciunile de corupţie care îl vizează pe premierul Victor Ponta ridică semne de întrebare privind admiterea României în Uniunea Europeană, generând preocupări referitoare la sistemul politic al ţării.

“Premierul român, Victor Ponta, a supravieţuit moţiunii de cenzură care viza Cabinetul său, pe fondul suspiciunilor de corupţie. Cu toate acestea, acuzaţiile pun sub semnul întrebării aderarea României la UE, generând preocupări privind sistemul politic al ţării”, comentează Sputnik.

“Cum era de aşteptat, premierul Ponta a supravieţuit moţiunii de cenzură depuse de opoziţie (…)”, adaugă Sputnik într-un articol intitulat “Acuzaţiile de corupţie ridică semne de întrebare privind statutul României în cadrul UE”.

“Scandalurile de corupţie şi acuzaţiile privind practici ilegale au generat semne de întrebare referitoare la statutul României de membru al Uniunii Europene, după aderarea împreună cu Bulgaria, în anul 2007”, adaugă agenţia de presă rusă, menţinând acuzaţiile de corupţie la adresa lui Victor Ponta şi problemele semnalate în cursul scrutinului prezidenţial desfăşurat în 2014.

România şi Bulgaria “au fost admise în Uniunea Europeană în cadrul extinderii Blocului comunitar spre est, în pofida unor preocupări majore exprimate de oficiali europeni privind corupţia în instituţii guvernamentale şi privind infracţionalitatea organizată. Chiar dacă situaţia politică din România a fost monitorizată prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (…), multe voci au argumentat că acest lucru nu a contribuit la îmbunătăţirea situaţiei în România, existând în continuare plângeri privind fapte ilegale comise de oficiali guvernamentali”, încheie Sputnik.

 

Cele mai citite

Construirea unui loc de parcare la Brașov costă 20.000 de euro, anunță primarul

Construirea unui singur loc de parcare etajat, în Brașov, costă 20.000 de euro, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban. Primarul municipiului Brașov s-a referit la...

Terminalul din Berceni al liniei STB 97 a fost mutat

Terminalul din Berceni al liniei 97 a fost mutat în stația „Pasaj Mihai Bravu”, anunță Societatea de Transport București (STB). Începând de astăzi, 14.05.2024, terminalul...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă