15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCum descriu martorii atentatul terorist de la Londra: "Este un atac împotriva...

Cum descriu martorii atentatul terorist de la Londra: “Este un atac împotriva umanității”. Un șofer român a trecut prin zonă cu trei minute înainte de atac

UPDATE 22,20: Petrișor Dobrică, un român care lucrează în Londra ca șofer de taxi, a trecut prin locul atacului cu circa trei minute înainte să se producă, anunță Digi 24.

"Am luat un client și m-a scos ceva mai încolo. Când am auzit că sunt răniți am revenit. N-am văzut niciodată atât de multe forțe de ordine", a spus Petrișor Dobrică.


Martorii oculari oferă declarații contradictorii despre atacul terorist comis miercuri la Londra, la una dintre intrările în sediul Parlamentului.

Cel puțin două persoane ar fi fost ucise după ce mașina atacatorului a intrat în mulțime, susține un martor. Această informație nu este însă confirmată de poliție.

Julie Lenarz, martoră la acest incident, sublininiază că Westminster Bridge, unde s-a produs atacul, este unul dintre cele mai aglomerate locuri din lume, cu foarte mulți turiști străini, astfel că acest atac "nu este doar împotriva Londrei, este un atac împotriva umanității".

"Londra sub atac! Teroare la Parlament! 12 oameni răniți!", scrie, la rândul lui, Paul Golding.

Un cetățean canadian. Maxime Bernier, spune că este extrem de bulversat de atacul de la Londra: "Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de victime".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă