21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCum explică Trump declarațiile ofensatoare pe care le-a făcut la adresa unei...

Cum explică Trump declarațiile ofensatoare pe care le-a făcut la adresa unei jurnaliste

Candidatul republican Donald Trump a încercat să explice că declarație lui vizavi de o moderatoare, despre care a sugerat că ar fi la menstruație, nu trebuie să fie interpretată ca ofensatoare și că relațiile lui cu femeile sunt bune, întrucât multe directoare de-ale sunt nişte femei “fenomenale”, potrivit Mediafax

“Mă refeream la nas, urechi. Sunt nişte afirmaţii foarte obişnuite. Şi numai un pervers s-ar gândi la ce au spus oamenii. Unii oameni au spus că doar un pervers ar gândi aşa”, a declarat Trump pentru emisiunea “This Week” de la postul ABC News. 

Trump a încercat astfel să limiteze consecinţele negative ale afirmaţiilor pe care le-a făcut vineri, într-un interviu pentru CNN, când a sugerat că jurnalista de la Fox News, Megyn Kelly, se afla în perioada menstruaţiei. În timpul dezbaterii, Kelly l-a luat pe Trump la întrebări despre unele afirmaţii misogine pe care le-a făcut în trecut.

Citește și: Donald Trump ar putea fi înlocuit de soția lui George Clooney

Aceste comentarii ale magnatului l-au determinat pe Erick Erickson, redactorul-şef al blogului conservator RedState.com, să-i retragă lui Trump invitaţia la reuniunea unor activişti de bază, iar pe principalul consilier politic al candidatului miliardar să se retragă din campanie.

Kelly l-a întrebat pe Trump ce a vrut să spună folosind cuvinte ca “porci graşi, câini, nătângi şi animale dezgustătoare”.

Întrebarea l-a înfuriat pe Trump, care a scris ulterior, într-un mesaj postat pe Twitter, că Kelly “nu este prea bună sau profesionistă”.

Însă din cauza comentariului de vineri i-a fost retrasă invitaţia la conferinţa conservatoare.

“Puteai să vezi cum îi ieşea sânge din ochi. Sânge ieşind din ea de oriunde”, a declarat Trump vineri pentru CNN.

Erick Erickson de la RedState.com, gazda unui eveniment conservator care durează două zile, la Atlanta, a declarat sâmbătă că această afirmaţie a lui Trump “întrece măsura” şi i-a interzis să participe la eveniment.

Trump, un magnat în domeniul imobiliar şi favoritul Partidului Republican în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2016, a declarat că a avut relaţii bune de lucru cu femei şi că afirmaţia sa nu ar fi trebuit să fie interpretată ca atât de ofensatoare. “Am multe (directoare) executive care sunt femei. Fac o treabă fenomenală”, a declarat el duminică pentru ABC News.

 

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă