14.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialCum intenționează partidul lui Tsipras să compenseze efectele negative ale austerității

Cum intenționează partidul lui Tsipras să compenseze efectele negative ale austerității

Partidul lui Alexis Tsiprisa, Syriza, pregătește măsuri pentru “a compensa efectele negative ale măsurilor de austeritate”, a anunțat, marți, purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Olga Gerovasili, informează Agerpres.

“Prin acest acord (cu Uniunea Europeană) avem obligații pe care le vom îndeplini, dar avem de asemenea și un program paralel care vizează să compenseze efectele negative (ale austerității) asupra celor mai defavorizați”, a spus purtătoarea de cuvânt, într-un interviu la postul de radio Realfm.

Ea a indicat că acest program “paralel nu va compromite” punerea în aplicare a noului plan de salvare convenit recent între Atena și UE, care prevede un împrumut de 86 de miliarde de dolari pentru Grecia, în schimbul unor noi măsuri de austeritate.

Programul paralel va fi anunțat în curând, la momentul lansării oficiale a campaniei electorale, și va cuprinde acțiuni “paralele cu cele din programul european”, a explicat Olga Gerovasili.

O reuniune a deputaților, membrilor consiliilor municipale și ai comitetului central al Syriza este prevăzută pentru acest weekend în vederea finalizării programului și mobilizării partidul, conform secretariatului politic.

După ce a pierdut majoritatea parlamentară cu ocazia adoptării noului acord controversat cu UE, premierul Alexis Tsipras a decis să demisioneze și să recurgă la alegeri anticipate, sperând să-și refacă majoritatea. Însă decizia sa a afectat coeziunea în cadrul Syriza.

Cel puțin 25 din cei 149 de deputați ai partidului au decis să creeze un nou partid opus austerității, Unitatea Populară, sub conducerea euroscepticului Panagiotis Lafazanis.

Unii deputați ai Syriza au indicat de asemenea că nu vor mai candida din nou la alegerile anticipate.

Cele mai citite

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă