14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCum răspunde preşedintele Francois Hollande înregistrării difuzate de SI, în care apar...

Cum răspunde preşedintele Francois Hollande înregistrării difuzate de SI, în care apar autorii atentatelor din Paris

 

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat, luni, că nicio ameninţare a grupării Stat Islamic nu va face Franţa “să aibă îndoieli” asupra măsurilor luate pentru combaterea terorismului, ca urmare a înregistrării difuzate, duminică, de gruparea jihadistă, în care sunt prezentaţi nouă dintre autorii atentatelor din 13 noiembrie, din Paris, potrivit AFP, citat de Agerpres.

 

Hollande le-a declarat jurnaliştilor, în cadrul vizitei sale la New Delhi, că imginile “ nu fac decât să-i descalifice pe autorii acestor crime”. Mai mult, el a eplicat că măsurile de prelungire a stării de urgenţă au fost luate pentru că ameninţarea teroristă există, subliniind că Franţa “nu va ceda deloc, nici în privinţa mijloacelor de a ne apăra ţara, nici în privinţa libertăţilor”.

Citeşte şi: Autorii atentatelor din Paris, prezentaţi într-o înregistrare video, difuzată de gruparea SI

În înregistrarea video publicată, duminică, de gruparea jihadistă Stat Islamic, apar nouă dintre autorii atentatelor care au provocat moartea a 130 de persoane la 13 noiembrie 2015 la Paris. Şapte membri ai comandoului care au comis aceste atacuri au fost identificaţi de anchetatori, care până acum nu au reuşit însă să-i identifice pe cei doi atentatori sinucigaşi de la Stade de France, care aveau asupra lor paşapoarte false siriene. Înregistrarea video trece sub tăcere participarea unui al zecelea bărbat, Salah Abdeslam, în prezent dat în urmărire generală pentru implicarea în atentate. 

Exprimându-se în arabă şi franceză, mai mulţi dintre atacatorii prezentaţi de înregistrarea video afirmă că “mesajul lor este adresat tuturor ţărilor care participă la coaliţie”. Potrivit anturajului preşedinţiei franceze, înregistrarea video nu a fost încă autentificată. 

În ultimul număr al revistei sale de propagandă, difuzat la 19 ianuarie, SI i-a prezentat deja pe jihadiştii care au comis atentatele de la 13 noiembrie 2015, precizează AFP.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă