9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBreşă gravă de securitate. Datele din paşapoartele lui Obama, Merkel şi Putin,...

Breşă gravă de securitate. Datele din paşapoartele lui Obama, Merkel şi Putin, făcute publice

Un funcţionar australian de la Departamentul de Emigrari a reuşit ceea ce părea aproape imposibil. A reuşit să facă publice datele persoanale ale celor mai importanţi lideri ai lumii. El a expediat pe mail, către oficialii din Comitetul de organizare al Cupei Asiei la Fotbal, lista cu datele personale ale celor mai importanti şefilor de stat din lume, printre care Barack Obama, Angela Merkel, Vladimir Putin, David Cameron, Xi Jinping şi Shinzo Abe, care au participat la summitul G-20 din Australia care s-a desfăşurat în toamna anului 2014, scrie The Guardian, preluat de business24.ro.

Şi asta nu e tot. Deşi s-a creat o foarte gravă breşă de securitate conducerea Departamentului de Emigrari nu a informat cancelariile şi administraţiile prezidentiale în cauză. "Datele personale care au fost dezvăluite includ numele, data naşterii, funcţia, naţionalitatea, seria paşaportului şi seria vizelor pentru cei 31 de oficiali care au participat la summit", a confirmat australianul într-un e-mail trimis şefilor săi. "Ținând cont că riscul de securitate al acestei devoalari este redus și că au fost întreprinse măsurile necesare pentru a limită distribuirea ulterioară a e-mail-ului, nu consider că ar trebui să înștiințam persoanele în cauza de acest incident", se mai arată în e-mail.


 

 

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă