13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCum și-a petrecut OBAMA ultima vacanță în calitate de președinte al SUA

Cum și-a petrecut OBAMA ultima vacanță în calitate de președinte al SUA

Presedintele american, Barack Obama, s-a intors la Washington din ultima sa vacanţă în calitate de preşedinte al Statelor Unite, informează luni TVR.

Liderului de la Casa Alba i-a rămas o agendă care presupune viitoare bătălii cu un Congres aflat sub controlul republicanilor şi, simultan, campania de susţinere a democratei Hillary Clinton.

Familia Obama a devenit un oaspete obişnuit al staţiunii Martha's Vineyard, situat pe o insulă din largul coastei oraşului Massachusetts, în timpul celor aproape opt ani de preşedinţie.

Preşedintele Statelor Unite a jucat golf şi a organizat dineuri cu familia şi prietenii, însă Casa Albă a precizat că el a continuat să lucreze în timpul inundaţiilor devastatoare din sudul statului Louisiana. Președintele Obama se va deplasa, marţi, în acest stat pentru a vedea prejudiciile care au obligat mii de rezidenţi să se refugieze din zona.

Barack Obama se va confrunta şi cu Congresul în legatură cu cererea sa pentru 1,9 miliarde de dolari din fondul de urgenţă pentru combaterea virusul Zika.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă