9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCum comentează presa internațională situația din Grecia: Atena, ÎNFOMETATĂ după bani

Cum comentează presa internațională situația din Grecia: Atena, ÎNFOMETATĂ după bani

Situația din Grecia a captat atenția presei internaționale, astfel că, cele mai cunoscute ziare din presa străină analizează situația de după referendumul elen.

Astfel, The Guardian titrează că ”Votul referendumul grec semnalează o reprezintă o provocare uriașă pentru liderii din zona euro”. 

Cotidianul AP scrie că ”Grecia rămâne înfometată după bani, după decisivul nu de la referendum”.

Le Monde deschide site-ul online cu știrea că ministrul grec de Finanțe și-a anunțat demisia. ”O săptămână crucială pentru Europa”, titrează, cotidianul francez.

Cotidianul ”Washington Post” scrie : ”Grecii resping termeni de salvare prin referendum”.

Și Liberation scrie despre situația existentă în Grecia, ca urmare a referendumului: ”Grecii au spus Da”.

New York Times titrează: ”Referendumul din Grecia: Grecii spun ”Nu” la austeritate și lansează criza în Europa”.

Două sondaje efectuate la ieșirea grecilor de la urne relevă că 52 % au votat NU la referendumul organizat de Guvernul Tsipras, respingând astfel acordul propus de creditorii internaționali.

Victoria NU la referendumul din 5 iulie face viitorul Greciei și mai incert pentru că, spre deosebire de premierul Alexis Tsipras, europenii nu consideră referendumul un mijloc de negociere. Concret, asistența financiară a creditorilor europeni a luat sfârșit și băncile elene vor capota luni în lipsă de lichidități. Grecii s-au săturat de austeritate, dar au nevoie de banii europenilor. Nu vor să iasă din zona euro, dar acest NU poate însemna revenire la drahmă. 

 

 

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă