14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCursă aeriană oprită, pentru un islamist închipuit

Cursă aeriană oprită, pentru un islamist închipuit

Un avion al companiei EasyJet a fost oprit sâmbătă pe aeroportul din Viena cu puţin timp înainte de decolarea spre Londra după ce o pasageră a crezut că vecinul ei de scaun este un extremist islamist, au anunţat autorităţile austriece, citate de AFP. 

"Femeii i s-a părut că a văzut mesaje având legătură cu SI (gruparea teroristă Stat Islamic) pe telefonul mobil al bărbatului", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne austriac, Karl-Heinz Grundboeck. 

Femeia a alertat personalul navigant, decolarea a fost anulată şi toţi pasagerii au fost debarcaţi cu bagaje cu tot pentru o inspecţie a aparatului de zbor. 

"Totuşi, nu s-a găsit nimic, avionul a decolat ulterior, dar bărbatul şi femeia nu, ei urmează să fie interogaţi", a explicat Grundboeck care a adăugat că bărbatul este cetăţean irakian. Oficialul austriac nu a putut indica naţionalitatea femeii. 

Incidentul s-a produs în contextul unei tensiuni extrem de crescute în Europa după atentatele de marţi din Bruxelles, revendicate de Stat Islamic, potrivit Agerpres. 

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă